Et bensinkort, også kalt drivstoffkort, er det perfekte kredittkortet for deg som reiser mye med bil eller annet transportmiddel som bruker bensin eller diesel. Med bensinkort får du rabatt når du fyller på tanken, samtidig som du kan dra nytte av andre gunstige fordeler, som reiseforsikring, rabatt på andre produkter og tjenester hos bensinstasjoner og ulike bonusprogrammer. I denne artikkelen ser vi nærmere på kort vi anbefaler.
Bensin er kostbart for de fleste, og kjører du mye bil blir det dyrt i lengden. Hvis du er bevisst på bensinprisene og de ulike betalingsløsningene, er det imidlertid penger å spare. Her er noen av fordelene bensinkort.
Kortene på markedet har imidlertid ulike fordeler og ulemper, så det lønner seg å gjøre litt undersøkelser før du velger et kort. Bruk gjerne denne sjekklisten når du vurderer alternativene dine.
Et bensinkort eller et drivstoffkort er i prinsippet det samme som et kredittkort. Det betyr at du kan bruke det til varekjøp og betalinger, og at du betaler etterskuddsvis. Du får en faktura som inkluderer forbruket ditt og som må betales innen forfall hvis du vil unngå renter.
Kortet kjennetegnes av at det gis rabatter ved kjøp av bensin. Rabatten kan utgjøre en prosent av kjøpet, gjerne mellom 1 og 4 %. Den kan også beregnes i øre per liter du fyller på tanken. Spekteret ligger da mellom 10 øre og 90 øre rabatt per liter. Vi kan også skille mellom dedikerte bensinkort som er knyttet til en bestemt kjede, og de som ikke er det.
Dedikerte kort fås gjerne av den samme kjeden, og rabattene tilbys for å skape et godt og trofast kundeforhold til kunden. Eksempler på kjeder som tilbyr slike bensinkort, inkluderer blant annet Shell, Circle K, Esso og YX.
Men det finnes også generelle kredittkort som har drivstoffrabatter i fordelsprogrammet sitt. Disse kan ha gode samarbeidsavtaler med den enkelte kjeden, eller tilby den samme rabatten på alle påfyllingssteder. Det er som regel også en del andre fordeler knyttet til slike kredittkort, som nevnt innledningvis.
For å finne det beste bensinkortet bør du se etter kort som gir høyest mulig drivstoffrabatt. Størrelsen på rabatten er imidlertid ikke alt du bør vurdere. Det er viktig at du skaffer deg et kort som gir deg rabatt på de bensinstasjonene du bruker oftest. Det hjelper eksempelvis lite å skaffe et drivstoffkort privat som gir god rabatt på Esso-stasjoner, hvis det ikke finnes Esso-stasjoner på de vanlige reiserutene dine, som mellom hjem og jobb. I tillegg er det lurt å sjekke hvilke andre fordeler du får med de ulike kortene og hvilke betingelser som stilles.
De fleste kredittkort med rabatt på bensin har en øvre rabattgrense. I normale tilfeller skal det en del kjøring til for å nå opp til den, med mindre du er yrkessjåfør. Hvis du kjører mye, er det likevel verdt å være oppmerksom på rabattgrensen.
De fleste drivstoffkort har ikke årsavgift eller ekstra kostnader for bruk. Det kan likevel være enkelte eksklusive kort uten øvre rabattgrense og med en rekke kunderfordeler som krever årsavgift.
Alle kredittkort, også kredittkort med drivstoffsrabatt har en rente som begynner å løpe dersom du ikke betaler innen forfall. Kredittkortrenten er relativt høy sammenlignet med andre kreditter, men størrelsen på renten har ikke betydning for deg dersom du passer på å betale ned det du skylder hver måned, slik vi også anbefaler. Når du sammenligner rentenivå mellom de ulike tilbyderne, bør du se på den effektive renten og ikke bare den nominelle. Effektiv rente hvis hvor mye du må betale totalt, inkludert alle kostnader.
Vi gjør oppmerksom på at oppsamlet gjeld på kredittkort er relativt kostbart. Klarer du ikke å betale ned gjelden på kort tid, vil det ofte lønne seg å søke om refinansiering.
For en sammenligning av hvilke vilkår og tilbud de enkelte kortene har, kan du gå til NorskKreditt sin oversiktsside over kredittkort med drivstoffrabatt. Her har vi samlet omtaler av de beste kredittkortene i Norge, og oversikten lar deg filtrere ut kortene med rabatt på drivstoff.
Avhengig av hva du jobber med, kan du som næringsdrivende oppleve høye kostnader til drivstoff. Hvis du har ansatte som kjører for deg, vil det også være upraktisk dersom de skal legge ut når de har behov for å fylle bensin.
Et drivstoffkort for bedrift er løsningen på dette. Slike kort kan det utstedes i flere kopier, og hver sjåfør kan ha sitt eget rabattkort til drivstoff, mens du får én kredittkort-konto å forholde deg til.
Vær oppmerksom på at du med stort bedriftsforbruk er en attraktiv kunde for bensinstasjonskjedene. Du bør derfor ta kontakt med kundeservice hos den enkelte kjede og be om et spesialtilbud. Hvis du sammenligner alternativene dine, er sjansen større for at du finner beste drivstoffkort for din bedrift.
Det er konkurranse mellom kortselskapene, og det bør du prøve å dra nytte av. Det er heller ikke noe i veien for å ha flere bensinkort med ulike rabatter for å nyte godt av det beste fra alle, eller skaffe et annet dersom du har oversteget rabattgrensen på det ene kortet du har.
Så lenge det ikke er årsgebyrer eller andre ekstrakostnader forbundet med bruk av kortet, og du har full kontroll på betalingene, er det ikke til noen ulempe for deg.
Det er imidlertid vanskelig å si hvilket som er det beste bensinkortet, fordi aktørene på markedet har så ulike tilbud. Noen er gode på en ting, mens andre er best på noe annet. Helst ser vi etter bensinkort med mest rabatt, eventuelt med rabatt på diesel.
Hvis du bruker en stasjonskjede fast, bør du vurdere de kortene kjeden tilbyr, som kortet fra Shell og de øvrige kjedene som er nevnt ovenfor. Av de generelle kredittkortene kommer Flexi Visa svært godt ut, med 4 % rabatt som kan benyttes ved alle stasjoner. Flexi Visa kan dessuten kombineres med kortene du får fra bensinstasjonene slik at du kan spare enda mer enn 4 %.
Med kortet 365Privat får du 3,65 % rabatt på alle Esso-stasjoner, samt 2 % på øvrige stasjoner. I tillegg får du 34 øre i rabatt på hver liter du fyller hos Esso.
Kortene fra Flexi Visa og 365Privat gir deg rabatt på drivstoff også på stasjoner i utlandet.
Hvis du ser etter drivstoffkort privat uten kreditt, kan du vurdere å bruke såkalte bonuskort. Som medlem av Trumf, kan du for eksempel få Trumf-bonus ved påfylling av bensin eller diesel hos Shell og Esso.
For å søke om bensinkort kan du trykke på besøkslenken ved siden av kortet du vil søke om, på toppen av siden. Du vil da bli bedt om å fylle ut et skjema med informasjon om deg selv. Kortutstederen vil deretter gjennomføre en kredittsjekk på deg, før du så får tilbud om en avtale som du kan signere med BankID. Når avtalen er signert, blir bensinkortet sendt til deg i posten og du kan nå benytte deg av rabattene og de andre fordelene du får med kortet du har valgt.
Et bensinkort er et ellers vanlig kredittkort med spesielle rabatter for påfylling av drivstoff til kjøretøy.
Du kan søke om bensinkort gjennom NorskKreditt. Les våre omtaler av de forskjellige kortene, og gå direkte til søknadsskjemaet derfra.
Et bensinkort er normalt kostnadsfritt i bruk, men enkelte krever en årsavgift. Vær oppmerksom på at dersom du ikke betaler ned regningen innen forfall, vil det påløpe kredittkortrente.
Kortene har ulike kvaliteter. Mange er knyttet spesielt til en enkelt kjede. Les mer i avsnittet over som tar for seg de beste kortene i 2023.
Med de fleste bensinkort kan du fylle både bensin og diesel.
Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner
"*" obligatorisk felt